EMILYSLIV

MIDDAGSTIPS – UGNSBAKAD LAX MED FETAOST & BASILIKAKRÄM

DSC_1498Detta blev middagen för ett tag sedan, ugnsbakad lax med basilikakräm och ugnsrostad färskpotatis! Löjligt gott & enkelt.DSC_1499Lägg potatisarna i en plåt tillsammans med olivolja krossad vitlök och salt. Låt stå i ugnen på 250grader i ca 25-30 min. Sänk sedan till 125 grader och ställ då in laxen som du lagt i en ugnsfast form, som du smulat fetaost, lagt en kvist med tomater och ringlat lite olivolja över. Gratinera i ugnen till laxen är helt klar.
DSC_1502Servera med en basilikakräm gjord på crème fraîche som du vispat luftig och fast med elvisp och smaksatt med hackad basilika, lite pressad vitlök och rivet citronskal.DSC_1503Muumsfilibabba! Sen är jag löjligt förtjust i soltorkade tomater, jag kan äta det typ till allt! 😉

__________________________________________________________________________________
Inspirationen till receptet kommer från Mitt Kök.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats