Detta blev middagen för ett tag sedan, ugnsbakad lax med basilikakräm och ugnsrostad färskpotatis! Löjligt gott & enkelt.
Lägg potatisarna i en plåt tillsammans med olivolja krossad vitlök och salt. Låt stå i ugnen på 250grader i ca 25-30 min. Sänk sedan till 125 grader och ställ då in laxen som du lagt i en ugnsfast form, som du smulat fetaost, lagt en kvist med tomater och ringlat lite olivolja över. Gratinera i ugnen till laxen är helt klar.
Servera med en basilikakräm gjord på crème fraîche som du vispat luftig och fast med elvisp och smaksatt med hackad basilika, lite pressad vitlök och rivet citronskal.
Muumsfilibabba! Sen är jag löjligt förtjust i soltorkade tomater, jag kan äta det typ till allt!
__________________________________________________________________________________
Inspirationen till receptet kommer från Mitt Kök.
Mums det dör lät tokgott! Älskar lax i alla former.