EMILYSLIV

MIDDAGSTIPS: ITALIENSK LAX MED FETAOST-CREMÉ

DSC_0061 DSC_0065Detta åt vi till middag här hemma igår, Italiensk lax med fetaost-cremé, grundreceptet lånade jag från Jenny men ändrade om lite i det.

Italiensk lax för 4 personer :
4 portionsbitar med lax ( utan skinn och ben)
1 burk med soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
flingsalt
10 potatisar
ruccola
italiensk salladskrydda
En halv förpackning fetaost
1/2 purjolök

Fetaostkräm:
2 1/2 dl creme fraiche
1 /2 pressad vitlöksklyfta
1 förpackning med fetaost
lite salt
lite italeinska salladskrydda
5-6 stora blad färsk basilika

Gör din italienska lax så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär i lagom stora bitar.
fördela ut dem på en ugnsplåt som är klädd med bakplåtspapper. Häll av 1/2 dl av olja från tomaterna och pressa ner en vitlök.  Ringla detta över potatisen och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Skär sedan laxen i 2*2 cm bitar. Ta ut formen och fördela ut laxen, ringla över ytterligare ett par msk olja från tomaterna. Strö över flingsalt och ställ in i mitten av ugnen och låt steka i 10 minuter -eller tills laxen är färdig. Rör under tiden ihop såsen, smula osten och mixa ihop alla ingredienser med stavmixer och ställ in i kylskåpet. Ta ut potatisen / laxen  från ugnen och hacka över lite soltorkade tomater, smulad fetaost, hackad purjolök och ett gäng med ruccola. Lägg upp på ett vackert fat och serveras med fetaostkrämen.

DSC_0069 DSC_0073 DSC_0077 DSC_0080Perfekt att jag hade svängt ihop lite nybakt surdegsbröd under dagen också, passade perfekt till med lite oliver. 🙂DSC_0084Riktigt gott och lättlagat, passar både som vardagsmat och till helgen när man får gäster!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats