Det blev lite grek-inspirerad middag här hemma idag. Vi hade en massa kålrot över så vi gjorde kålrotspommes, timjan-kryddad kycklingfilé, tsatziki och en sallad med fetaost, tomat och rödlök! 🙂 Godaste tsatzikin gör man själv, och är ju jättelätt. Kärna ur innehållet ur en hel gurka med en sked, riv grovt och lägg i en sil över en skål med lite salt. Låt stå ca 1 timme och rinna av, pressa sedan ut den sista vätskan. Blanda med ca 6dl grekisk yoghurt, 2 tsk olivolja, 2-3 stora pressade vitlöksklyftor. Smaka av med lite salt och citronsaft. Låt stå och dra i kylen någon timme! Yummie! 🙂
Det behöver inte vara så jobbigt att gå på en ”diet”. 😉 Älskar att vi kan äta oss mätta på god mat! Vi fick middags-sällskap här hemma idag också så nu ska jag vara lite social igen! 🙂 Trevlig kväll!
Gud så gott! Kul att du visar recept nu när det är lchf, det uppskattas!