EMILYSLIV

LCHF rättikagratäng

En gratäng som man kan variera i all oändlighet, precis som potatisgratäng, här är min variant! 🙂

Stor gratängform (ca. 8-10 pers)

Ingredienser:
1,5 kg rättika, skalad och skivad i 5 mm tjocka skivor
Lite salt
2 liter vatten
2 lökar
3 pressade vitlöksklyftor
3 dl creme fraiche
5 dl grädde
200 gr Philadelphiaost
0,5 dl parmesanost
Svartpeppar
Ca 3 dl riven smakrik hårdost
1 pkt fetaost

Gör så här:
Skala och skiva löken.
Vispa ihop creme fraiche, grädde, Philadelphia, parmesan, pressad vitlök och svartpeppar och ev lite salt i en bunke.
Koka upp vattnet med salt och koka den skalade, skivade rättikan i 15 minuter.
Varva rättika, smulad fetaost och lök i en ugnsform.
Fördela gräddblandningen jämnt över rättikan.

Gratinera i ugn i 150 grader i 60-75 minuter.
När den har fått en fin färg och man lätt kan skära igenom rättikan med en vass kniv,
ta ut gratängen ur ugnen och fördela den rivna osten jämnt över den.
Gratinera i några minuter till, tills osten fått en fin färg.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats