Header Image

EMILYSLIV

Emily heter jag och är toppbloggare här på Vimedbarn. Här skriver jag om allt som hör mammalivet till. En förkärlek till barnsaker, inredning och kläder. Lever med mina döttrar Noelia 3,5 år och Junielle 2 år, vi bor utanför Stockholm. Älskar DIY, pyssel, bakning och matlagning så det är ett axplock av vad ni kan hitta här hos mig!

LCHF rättikagratäng

Publicerad,

En gratäng som man kan variera i all oändlighet, precis som potatisgratäng, här är min variant! 🙂

Stor gratängform (ca. 8-10 pers)

Ingredienser:
1,5 kg rättika, skalad och skivad i 5 mm tjocka skivor
Lite salt
2 liter vatten
2 lökar
3 pressade vitlöksklyftor
3 dl creme fraiche
5 dl grädde
200 gr Philadelphiaost
0,5 dl parmesanost
Svartpeppar
Ca 3 dl riven smakrik hårdost
1 pkt fetaost

Gör så här:
Skala och skiva löken.
Vispa ihop creme fraiche, grädde, Philadelphia, parmesan, pressad vitlök och svartpeppar och ev lite salt i en bunke.
Koka upp vattnet med salt och koka den skalade, skivade rättikan i 15 minuter.
Varva rättika, smulad fetaost och lök i en ugnsform.
Fördela gräddblandningen jämnt över rättikan.

Gratinera i ugn i 150 grader i 60-75 minuter.
När den har fått en fin färg och man lätt kan skära igenom rättikan med en vass kniv,
ta ut gratängen ur ugnen och fördela den rivna osten jämnt över den.
Gratinera i några minuter till, tills osten fått en fin färg.

1 Kommentar

  1. Tack älskade du! Du är en otroligt stor del i det att jag faktiskt orkar gå vidare i livet! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *