EMILYSLIV

LCHF-pizza

Här kommer receptet på pizzan som vi gjorde till middag häromdagen..

Botten:
120g philadelphiaost
4 ägg
1,8dl vispgrädde
o,6dl parmesanost
4,8dl riven ost
salt
peppar

Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med botten: klä en långpanna med papper. Vispa ihop philadelphia och ägg till en jämn smet. Tillsätt grädden och parmesanosten, vispa ordentligt. Blanda sedan i resten av pizzabottenosten. Häll allt på den pappersklädda plåten, och bred ut till en jämn botten. Grädda i 25-30min tills den blir gyllene.

Pizzasås:
1 burk krossade tomater
1 pressad vitlök
Basilika

Koka ihop allting och mixa sedan till en slät sås.

Skiva valfri topping till önskad storlek, vi hade champinjoner, skinka och rödlök.

Lägg på tomatsåsen på den färdiggräddade bottnen, sedan ost och sedan toppingen. Grädda pizzan i ugnen i 200 grader tills osten smält. Ta fram och låt svalna i fem minuter till.

Skär upp och njut! Smaskens. Går även bra att frysa och värma i micro.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats