Header Image

EMILYSLIV

Emily heter jag och är toppbloggare här på Vimedbarn. Här skriver jag om allt som hör mammalivet till. En förkärlek till barnsaker, inredning och kläder. Lever med mina döttrar Noelia 3,5 år och Junielle 2 år, vi bor utanför Stockholm. Älskar DIY, pyssel, bakning och matlagning så det är ett axplock av vad ni kan hitta här hos mig!

LCHF-pizza

Publicerad,

Här kommer receptet på pizzan som vi gjorde till middag häromdagen..

Botten:
120g philadelphiaost
4 ägg
1,8dl vispgrädde
o,6dl parmesanost
4,8dl riven ost
salt
peppar

Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med botten: klä en långpanna med papper. Vispa ihop philadelphia och ägg till en jämn smet. Tillsätt grädden och parmesanosten, vispa ordentligt. Blanda sedan i resten av pizzabottenosten. Häll allt på den pappersklädda plåten, och bred ut till en jämn botten. Grädda i 25-30min tills den blir gyllene.

Pizzasås:
1 burk krossade tomater
1 pressad vitlök
Basilika

Koka ihop allting och mixa sedan till en slät sås.

Skiva valfri topping till önskad storlek, vi hade champinjoner, skinka och rödlök.

Lägg på tomatsåsen på den färdiggräddade bottnen, sedan ost och sedan toppingen. Grädda pizzan i ugnen i 200 grader tills osten smält. Ta fram och låt svalna i fem minuter till.

Skär upp och njut! Smaskens. Går även bra att frysa och värma i micro.

1 Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *