Header Image

EMILYSLIV

Emily heter jag och är toppbloggare här på Vimedbarn. Här skriver jag om allt som hör mammalivet till. En förkärlek till barnsaker, inredning och kläder. Lever med mina döttrar Noelia 3,5 år och Junielle 2 år, vi bor utanför Stockholm. Älskar DIY, pyssel, bakning och matlagning så det är ett axplock av vad ni kan hitta här hos mig!

LCHF-lasagne

Publicerad,

Provade på något helt nytt för mig idag, gjorde egna lasagneplattor och resultatet blev riktigt bra!

Lasagneplattor
4 ägg
125g färskost
0.5dl fiberhusk

Sätt ugnen på 150grader. Vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop. Bred ut smeten tunt på en bakplåtpappersklädd plåt. Lägg ett bakplåtspapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Låt papprena vara kvar under gräddningen. Grädda i 10 min. Ta sedan bort pappret och skär i lagom stora plattor. Höj ugnsvärmen till 225 grader.

Bolognese
När jag gör köttsås brukar jag mest improvisera mig fram. Idag använde jag mig av 1kg nötfärs, 1 burk champinjoner, 2 burkar krossade tomater, någon klick tomatpuré, 4st vitlöksklyftor, basilika, salt, peppar och en skvätt rött vin. Låt koka ihop och puttra på svag värme i ca 15min.

Ostsås
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
100g riven ost

Låt creme fraiche och grädde koka upp, dra sedan åt sidan och rör ner osten.

Lägg nu plattorna i en smord ugnsfast form, lägg på bolognesen, sedan ostsås och varva så i 1 varv till (eller fler om så önskas). Avsluta med riven ost! Grädda i 20 min!

Jättegott och smakar nästan precis som vanlig lasagne, helt klart värd att prova! Nu har vi massvis med matlådor i frysen, perfekt.

Vi åt Lasagnen med en krispig sallad och en klick vitlökscreme. Bon apetit!

Recept delvis lånat från: 56 kilo

1 Kommentar

Lämna ett svar till Matilda Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *