EMILYSLIV

KRÄFTFYLLD LAX MED DILL-MOS

Måste bara tipsa om den här rätten som blivit en riktig storfavorit här hemma! Har lagat den två gånger under en veckas tid nu så det är ju bra betyg! 😉

Kräftfylld lax med dill-mos

receptet är för 2 personer

2st laxfileér
1 dl kräftstjärtar
4 msk creme fraiche
lite pressad citron
ca 1 dl färskhackad dill
Salt & peppar

Stenbitsrom

Jag börjar med att hacka kräftstjärtarna lite grovt, sen blandar jag med creme fraiche, citron, dill, salt och peppar till en röra. Skär ett snitt i laxfilén och fördela röran på båda fileérna. In i ugnen på 225 grader i 15 min. När du tar ut den från ugnen lägger du på stenbitsrom.

Till det kokar jag potatis som jag sedan vispar med lite mjölk och smör till ett mos och smaksätter med massa hackad dill, salt och peppar.

Sååå gott! Servera med gröna ärtor. Romen blir verkligen pricken över i så hoppa inte över den. En snabblagad och så god fiskrätt! 🙂

Idag bestämde jag mig för att ta en kort dag så jag kunde hämta barnen tidigare, så efter förskolan åkte vi ut i skogen och spenderade två timmar där med att fika och leta stenar som vi sedan har pysslat med här ikväll! Kanske får visa er resultatet sen! 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats