EMILYSLIV

KALASPYSSEL – BUNNY-COOKIES

Mer kalaspyssel blir det… 😉 Dessa cookies gjorde jag idag. Mördegskakor med kristyr i form av bunnies och treor. Kalastemat är som sagt Bunny-tema med pastellfärger, jag kör aaaalltid all in på temat, då blir hela resultatet som allra bäst! 😉 Mördegskakor

100 g smör

100 g socker

1 litet ägg

200 g vetemjöl

1/2 citron, rivet skal och saft

1 nypa salt

Vispa eller rör socker och smör tills det är en jämn smet. Överarbeta inte degen för då finns risk att den sprider sig vid bakningen sen.

Vispa ägget och blanda ner med socker och smörsmeten. Sikta ner vetemjölet och tillsätt salt och citron. Vispa degen till den precis går i hop. Plasta in och låt vila i kyl ca 1 timme.

Kavla ut degen tills den är ca 5 mm tjock. Stansa ut kakor, lägg på bakplåtspapperklädd plåt och grädda i 175 grader tills de börjar få lite färg, ca 10 min. Sedan brukar jag ta ut plåten, stansa kakorna igen så man får bort det som flutit ut och sedan grädda någon minut till så får kakorna bättre form. 🙂

Bunny-stansen hittar ni HÄR! / 3-stansen hittar ni HÄR!

Sedan är det dags för kristyren, mitt tips är att göra en tjockare kristyr att först göra en kant med. Jag klipper ett pyttelitet hål i en plast-spritspåse för att göra den yttre kanten.

Tjockare kristyr

Äggvitan av ett stort ägg

ca 200 g florsocker

1 tsk citronsaft

Ev. lite karamellfärg

Vispa äggvitan lätt och sikta ner florsockret samt häll i citronsaften och eventuell färg. Fyll på med florsocker tills du har fått en lämplig konsistens.

Sedan spär jag ut kristyren med mer citronsaft så den får mer rinnig konsistens, ta lite i taget och rör om tills du ser att kristyren ”rinner ut” efter några sekunder. Sedan är det bara att fylla i spritspåse och fylla ut innanför kanten man gjort på kakan.   På kaninerna ville jag fästa ögon så det gjorde jag innan kristyren stelnade helt. Samma moment till 3-kakorna men här använde jag ingen karamellfärg i kristyren så de blev vita. För att dekorera sifferkakorna använde jag Confetti-strössel som jag också tröck dit innan kristyren stelnat helt. 🙂Till kanin-nosen använde jag de vita rundlarna i samma strössel-mix som till 3-kakorna sen ritade jag på med ätbara pennor, dessa kommer från Panduro. Målade de vita i kaninöronen med en liten pensel och vit glasyr. Nu ligger dem i frysen inför helgens kalas. 😉

Lilla blivande 3-åringen blev däremot hängig idag, hoppas innerligt det bara är något kortvarigt. Hoppas vi får sova inatt och att det blir bättre efter en vab-dag hemma imorgon! ♥

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lania

    Åh vilka fantastiska bakverk?! Ska prova kakorna och popcakes till min dotters kalas som fyller 1 år snart ?.
    Hur långt innan kan man baka och frysa kakorna? Tack!

stats