EMILYSLIV

JAG INTERVJUAR SOFI FAHRMAN

 1. Vilka tre trender är specifikt utmärkande för vårens mode?
  Den vita trenden skulle jag vilja säga är den största trenden. Gärna matcha vitt på vitt. Härligt när man börjar bli lite solkysst och vi går ur den här mörka tiden. Bohem-trenden gillar jag också väldigt mycket, det här med paisley-mönstrat, väldigt lössittande kläder, fina sandaler, tunna guldkedjor i tre steg och fina armband. Då får man lite den här ”Vi-åker-på-semester-känslan!” Även Metallic-trenden känns rätt och mixa gärna. Att man vågar bryta av. Mixa upp kanske ett par skor i metallic med gamla favoriter ur garderoben för att känna sig mer bekväm.

  Vilka av dessa trender tror du kommer att anammas främst av svenskarna? Varför?
  Jag tror att man kommer att plocka upp något vitt, men att göra det lite till sin egen trend. Jag menar, det finns nog ingen som inte har en vit skjorta i sin garderob. Man kanske kan matcha den med ett par boyfriendfitjeans  och höga metallic-klackar. Man tar trenden och gör den lite mer bärbar! Det tror jag på, eller att man kanske matchar den vita kavajen med ett par svarta stuprörsjeans och klackar.

  Hur tänker du generellt när du handlar kläder, skor & accessoarer, föredrar du dyrare lyxmärken eller passar det lika bra att handla från de vanliga kedjorna?
  Jag älskar ju att mixa, läser man min blogg så har jag som regel att det ska finnas minst ett budgetplagg i varje outfit. Jag vill att det alltid ska finnas något för den stora massa att köpa och jag försöker även alltid tima in så det finns att köpa i butik nu. Jag lägger ofta lite mer pengar på skor och väskor, som min outfit idag är ett ganska bra exempel då jag har på mig Isabel Marant skor och mixar upp det med en kostym från Zara. Jag lägger hellre lite mer pengar på just skor då jag tycker att det säger så mycket om en outfit.

  Märker du skillnad i kvalitén när du handlar lyxmode jämfört med att handla i de vanliga kedjorna?
  Ja men det är ju så att jag vill kunna dansa i mina skor, jag är inte den som är jättebra på att sköta om mina skor och gå till skomakaren och fixa. Så med min livsstil så är det så att lägger jag lite mer pengar på skorna så vet jag att dem håller. De får vara med om mycket äventyr, sakerna jag handlar!

  Hur shoppar du? Nytt/second hand?
  Det brukar vara en mix. I New york var det väldigt mycket second hand för deras utbud är helt fantastiskt. Där finns det så många grymman second hand-kedjor, som Ina t.ex.  där många lämnar in nästan splitternya grejer och då känns det schysst att i detta konsumtionssamhälle handla där.

  Imorgon är det större familjefokus för denna vårhelg, därmed vill jag som mammabloggare passa på att fråga dig om hur du tycker att de tre trenderna har översatts för de mindre?
  Jag skulle säga nej till alla dem tre faktiskt, i alla fall till min dotter. Vitt går ju bara inte, där handlar det om sekunder som det fortfarande ser krispigt ut. När det kommer till att klä Lily så tänker jag nog mer praktiskt än trendmässigt, att det ska vara bekvämt och så. Ibland går det ju dock bara inte att låta bli, som när jag t.ex. hittade små mus-ballerinas från Marc jacobs, då formades mina ögon till hjärtan och jag var tvungen att slå till. Jag handlar även saker som påminner om mina egna ibland så hon blir en liten mini-me, det kanske är lite löjligt men jag tycker att det är sååå gulligt!

  Hur anser du generellt vi i Sverige tänker när vi shoppar till barnen utifrån senaste modet från catwalken?
  Jag tror att det är ganska få som tänker på trenderna från catwalken när man klär sina barn. Jag skulle vilja slå för mindre trendhets på barnen, där ska det ju lekas, vara bekvämt, roliga mönster och färger. När vi reser brukar jag ibland sätta Lily framför sin väska med kläder så får hon plocka upp vad hon vill och så klär jag på henne det.

  Avslutningsvis, har du något favoritmärke när det gäller barnkläder och vad är det i sådana fall?
  Det första kläderna Lily fick ha på sig var från Livly, mycket söta och med den härliga bomullskvalitén. Under de första månaderna hade hon nästan bara det, så mjuka och goa. Nu försöker jag mixa ihop lite, men hon växer ju typ ur allt på en sekund så att köpa dyra grejer känns fel. Jag handlar en hel del från Zara och här senast köpte jag en cool vårjacka med prickar på från Lindex. Jag försöker helt enkelt mixa ganska mycket!

  Imorgon är det alltså familjefokus på Nacka forums springfashion´14 med bl.a. barnmodevisning, programmet hittar ni här! Missa inte det! 🙂 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats