Emily Ödmark

EMILYSLIV

Höstmys

Åh jag tycker det är så härligt att hösten är här, man kan mysa och gosa inomhus utan att få dåligt samvete. 😉 Perfekt att ha slutspurten av graviditeten på hösten så man bara kan ligga inne och vila, kolla på film och baka smarriga saker. Idag har jag varit aktiv hela dagen, det får jag sota för nu, aj min kropp! Har hunnit med en shopping-dag i stan med mammsen, bakat frallor och lagat en mustig gulasch till middag.

DSC00215_Snapseed

 

Mustiga grytor och soppor hör ju hösten till, bjuder på mitt favvo-sopp-recept! 🙂

  • 300 g köttfärs
  • 1 st chorizo
  • 2 st gula lökar
  • 3 st paprikor i olika färger
  • 0,75 dl tomatpuré
  • 1,5 tsk kummin
  • 1,5 liter köttbuljong

Skär korven i små bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka paprikan. Bryn köttfärsen i smör i en gryta så att den blir smulig. Rör i korv, lök och paprika och låt det fräsa någon minut. Rör i tomatpuré och kummin. Häll på buljongen. Låt det koka 10-15 min.

Riktigt smaskigt att ha en klick vitlökscremé gjord på creme fraiche och pressad vitlök till! 🙂

nvfjdnköö

 

Dessa frallor som jag bakade passar även bra till och är sååå enkla att göra!

25 gram jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 msk olja
6 dl vetemjöl special
Uppvispat ägg

Rör ut jästen i vattnet och tillsätt salt och olja. Arbeta ner mjölet, lite i taget, tills degen släpper bunken. Jäs i 30 minuter under duk. Baka ut till åtta frallor. Jäs på plåt under duk i ytterligare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 250 grader i 10 minuter.

Litet middags-tips från mig helt enkelt, smaklig spis! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Emily Ödmark

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats