Header Image

EMILYSLIV

Emily heter jag och är toppbloggare här på Vimedbarn. Här skriver jag om allt som hör mammalivet till. En förkärlek till barnsaker, inredning och kläder. Lever med mina döttrar Noelia 3,5 år och Junielle 2 år, vi bor utanför Stockholm. Älskar DIY, pyssel, bakning och matlagning så det är ett axplock av vad ni kan hitta här hos mig!

HELGENS BRUNCH!

Publicerad,

I söndags var det dags för brunch med vänninorna igen. Ca en gång i månaden ses vi för knytis-brunch, denna gång blev vi inte så många men precis lika mysigt ändå. Eftersom vi är hemma hos olika varje gång och alla tar med sig något så blir det liksom så enkelt. Denna gång var brunchen hemma hos mig. 🙂 Mitt bidrag till brunchen blev denna Rödbets- & Chevrépaj, så krämig blev den! Så tänkte dela med mig av receptet. 🙂

Rödbets- & Chevrépaj

Pajdeg

100 g kallt smör

2 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

3 msk kallt vatten

 

Fyllning

300 g kokta rödbetor

3 ägg

2 dl Keso

1 dl mjölk

1 tsk honung

1/2 tsk torkad timjan

1/2 tsk salt

200 g chèvre

1 dl hackade rostade valnötter

Pajdeg: Skär smöret i tärningar. Blanda mjöl och smör till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten, lite i taget, och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Ställ i kylen ca 30 minuter

Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter. Sänk temperaturen till 175°C.

Skär rödbetorna i mindre bitar. Vispa ihop ägg, keso, mjölk, honung, rosmarin och salt. Fördela rödbetorna i pajskalet och smula över chèvren. Häll på äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen 30–40 minuter. Ta ut och strö över nötterna och ringla över lite honung.

Tycker faktiskt nästan den blev som godast dagen efter när den stått till sig lite och tagit mer smak, så en perfekt buffé-rätt att förbereda redan dagen innan. 🙂

Receptet hittade jag i ICAs Buffé-tidning

Sedan hade vi även croissanter med skagenröra, chark och ostar, sallad, baconlindade dadlar, oliver, juicer, smoothie och daim-pannacotta på brunchen denna gång. 🙂En så mysig tradition vi haft sedan i höstas, vi får se vart det bär av och vad det bjuds på nästa gång! 😉

Här sover barnen och jag har precis målat på ett litet projekt vi dragit igång i köket, projekten avlöser varandra här hemma nuförtiden! ♥

2 Kommentarer

  1. Vart kommer din fina stora lampa ifrån?? jösses vilket vart hem du har? stor kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *