I söndags var det dags för brunch med vänninorna igen. Ca en gång i månaden ses vi för knytis-brunch, denna gång blev vi inte så många men precis lika mysigt ändå. Eftersom vi är hemma hos olika varje gång och alla tar med sig något så blir det liksom så enkelt. Denna gång var brunchen hemma hos mig. 🙂 Mitt bidrag till brunchen blev denna Rödbets- & Chevrépaj, så krämig blev den! Så tänkte dela med mig av receptet. 🙂
Rödbets- & Chevrépaj
Pajdeg
100 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
3 msk kallt vatten
Fyllning
300 g kokta rödbetor
3 ägg
2 dl Keso
1 dl mjölk
1 tsk honung
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
200 g chèvre
1 dl hackade rostade valnötter
Pajdeg: Skär smöret i tärningar. Blanda mjöl och smör till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten, lite i taget, och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Ställ i kylen ca 30 minuter
Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter. Sänk temperaturen till 175°C.
Skär rödbetorna i mindre bitar. Vispa ihop ägg, keso, mjölk, honung, rosmarin och salt. Fördela rödbetorna i pajskalet och smula över chèvren. Häll på äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen 30–40 minuter. Ta ut och strö över nötterna och ringla över lite honung.
Tycker faktiskt nästan den blev som godast dagen efter när den stått till sig lite och tagit mer smak, så en perfekt buffé-rätt att förbereda redan dagen innan. 🙂
Receptet hittade jag i ICAs Buffé-tidning
Sedan hade vi även croissanter med skagenröra, chark och ostar, sallad, baconlindade dadlar, oliver, juicer, smoothie och daim-pannacotta på brunchen denna gång. 🙂En så mysig tradition vi haft sedan i höstas, vi får se vart det bär av och vad det bjuds på nästa gång! 😉
Här sover barnen och jag har precis målat på ett litet projekt vi dragit igång i köket, projekten avlöser varandra här hemma nuförtiden! ♥
Vart kommer din fina stora lampa ifrån?? jösses vilket vart hem du har? stor kram på dig!
Jag har köpt den på Blocket. 🙂 Det är en kopia av den populära Sarfatti-lampan. 🙂 Kram