Emily Ödmark

EMILYSLIV

FREDAGSMYS


Här i soffan tänker jag tillbringa resten av kvällen med kärleken i mitt liv. Vi har precis njutit av en faaantastiskt god middag; kålrots-pommes, perfekt stekt rostbiff sådär blodig och god, bearnaise och den godaste rödvinssåsen jag någonsin ätit, ganska bra betyg eftersom att det typ är första gången jag och E gör en rödvinssås. 😉

Den helt perfekta rödvinssåsen á LCHF

3st steklökar
1 liten palsternacka
40g smör
4 1/2 dl rödvin
1 1/2 krm timjan
1 köttbuljongtärning
1 1/2 tsk tomatpuré
En knivsudd stevia
Salt & peppar
1 1/2 tsk arrowrot

  1. Skala och finhacka lök och palsternacka. Fräs hacket med det mesta av smöret i en kastrull tills löken är blank.
  2. Späd med vinet, tillsätt timjan och smula ner buljongtärningen. Koka ca 10 minuter och sila.
  3. Tillsätt tomatpuré och sötning och fortsätt koka ihop fonden till cirka halva mängden, smaka av med salt och peppar. Red med lite arrowrot utrörd i vatten.
  4. Blanka av såsen genom att röra ner den sista smörklicken.

    Haha om ni undrar varför det lyser blått från sovrummet så är det för att Noelia sover bäst om tv:n är på… 😉
Trevligt fredagsmys!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Emily Ödmark

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats