Här i soffan tänker jag tillbringa resten av kvällen med kärleken i mitt liv. Vi har precis njutit av en faaantastiskt god middag; kålrots-pommes, perfekt stekt rostbiff sådär blodig och god, bearnaise och den godaste rödvinssåsen jag någonsin ätit, ganska bra betyg eftersom att det typ är första gången jag och E gör en rödvinssås. 😉
Den helt perfekta rödvinssåsen á LCHF
3st steklökar
1 liten palsternacka
40g smör
4 1/2 dl rödvin
1 1/2 krm timjan
1 köttbuljongtärning
1 1/2 tsk tomatpuré
En knivsudd stevia
Salt & peppar
1 1/2 tsk arrowrot
- Skala och finhacka lök och palsternacka. Fräs hacket med det mesta av smöret i en kastrull tills löken är blank.
- Späd med vinet, tillsätt timjan och smula ner buljongtärningen. Koka ca 10 minuter och sila.
- Tillsätt tomatpuré och sötning och fortsätt koka ihop fonden till cirka halva mängden, smaka av med salt och peppar. Red med lite arrowrot utrörd i vatten.
- Blanka av såsen genom att röra ner den sista smörklicken.
Haha om ni undrar varför det lyser blått från sovrummet så är det för att Noelia sover bäst om tv:n är på… 😉
Trevligt fredagsmys!
Ser smask ut, var pommes god? Hur smaka de?:)
Jag tycker det är jättegott, men det smakar inte riktigt som vanliga pommes! 🙂
Åh vad mysigt och GOTT! Kött och ett glas rött (eller två:)) finns det nåt bättre?
Nä, en lyckad fredag liksom! 😉