Jisses amalia som mina rabarber växer i år! Gigantiska. Svängde ihop en rabarberpaj för någon vecka sen, det om något är verkligen smak av sommar! 🙂Improviserade ihop ett nytt recept på rabarberpaj och den blev verkligen sådär drömgod, den godaste jag bakat någonsin faktiskt. Ni måste prova! Jag älskar att ha jordgubbar i rabarberpaj blir så gott med det syrliga från rabarbern, och mycket knäckig smuldeg är ett måste. 😉
Drömgod rabarberpaj med jordgubbar och vit choklad
Du behöver:
Smuldeg:
200 g rumsvarmt smör
4 msk socker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
3-4 msk ljus sirap
Fyllning:
1/2 l jordgubbar
1/2 l rabarber
1/2 dl socker
1 msk potatismjöl
50 g vit choklad
Börja med att skiva rabarbern och jordgubbarna och lägg i en pajform, blanda med sockret och potatismjölet. Riv den vita chokladen grovt över frukten i pajformen. Knåda sedan ihop alla ingredienserna till smuldegen och fördela över det andra i pajformen. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 min tills pajen fått fin färg. Servera med vaniljsås eller vaniljglass!
Sååå drömmigt god! Kanske något att servera på midsommar? ♥
Vart kommer dina assietter ifrån dom va så snygga =)
Mateus 🙂
Var är kannan ifrån?
Något år gammal från H&M 🙂
Visst borde det fungera med frysta jordgubbar? ☺️
Jo det gör det säkert men är möjligt att pajen blir mycket vattnigare då, jag föredrar färska. 🙂
Det receptet måste jag prova! Måste få ge dig en eloge för dina fina plåtningar! Jag blir alltid så inspirerad av dina bilder!!?
Men åh tack snälla du 🙂
Det receptet måste jag prova! Måste få ge dig en eloge för dina fina plåtningar! Jag blir alltid så inspirerad av dina bilder!!?
Mumsigt!