Emily Ödmark

EMILYSLIV

DIY – SÅ GÖR DU DIN EGEN SITTDYNA!

DSC_0353Lovade ju er en beskrivning över hur jag gjorde sittdynan till min STUVA-möbel i hallen.
DSC_0304Du behöver:

Klädda knappar
Någon träskiva av något slag (tror det är plywood jag har, hittade en gammal skiva i garaget, haha.)
Vaxat snöre 
Tyg
Vadd
Skummadrass
Häftpistol
Borrmaskin
En stor nål
“Stoppinnar” (jag använde glasspinnar)DSC_0389Jag började med att såga ut träskivan i rätt mått, sedan ritade jag ett rutmönster för att räkna ut vart alla mina knappar skulle hamna, sedan borrade jag ett hål för varje knapp.
DSC_0307Sedan är det dags att skära ut skummadrassen i rätt mått, jag köpte en väldigt billig madrass till späljsäng från Jysk och sedan klädde jag in all i vadd och häftade fast.
DSC_0311Sedan klädde jag in hela dynan i tyget. Jag köpte en billig gardinlängd på Rusta!DSC_0314En riktigt stor och rejäl nål behövs. Trä på en vaxad tråd (tänkt på att ta till i längd så att du har ordentligt att knyta med) Gå in genom ett av hålen på baksidan, sedan trär du på knappen på framsidan och sedan ner med nålen igen så att du kommer ut i samma hål. Jag köpte knappar på min lokala tygaffär och då ingick det även att dem klädde dem åt mig, perfekt. 🙂DSC_0319Sedan satte jag en avbruten glasspinne på baksidan vid varje knapp (detta som stopp för att snöret inte ska försvinna in genom hålet) och knöt fast riktigt hårt. Sedan är det bara att göra likadant för varje knapp, superenkelt och ger ett riktigt lyft! 🙂

DSC_0342Baksidan blir ju inte lika snygg men det är ju inget som syns! 😉 Visst blev det mysigt?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Emily Ödmark

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Gud vad du är duktig! tror inte jag skulle klara av att göra det lika bra eller ens bra om jag så följde dina steg för steg 😉
    Ha en bra dag !

stats