EMILYSLIV

DAIM-BISKVIER


Idag har det bakats daim-biskvier här hemma, så förbannat goda blev dem, receptet kommer här! 🙂

Det här behöver du :
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita

150 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldaim
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

150 g mjölkchoklad
1/2 dubbeldaim

Gör så här:  

Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.

Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka daimen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kylen minst en timme.

Smält chokladen på svag värme i en kopp i micron. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad daim som dekoration.

Förvaras i kyl, de kan även frysas!

Nu ska jag fortsätta titta på Sveriges minsta mästerkock, där snackar vi mini-vuxna, haha. Har inget minne av att jag pratade så där när jag var 8-10 år haha. 😀

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. E M E L I E ♥

    Hej!
    Just nu har jag ett jättebra erbjudande på min blogg!
    40% på gelenaglar i centrala Stockholm (ord. pris 595:-)
    Passa på att ta del av erbjudandet nu! det gäller bara i maj månad
    Ha det bra! ♥

stats