Header Image

EMILYSLIV

Emily heter jag och är toppbloggare här på Vimedbarn. Här skriver jag om allt som hör mammalivet till. En förkärlek till barnsaker, inredning och kläder. Lever med mina döttrar Noelia 3,5 år och Junielle 2 år, vi bor utanför Stockholm. Älskar DIY, pyssel, bakning och matlagning så det är ett axplock av vad ni kan hitta här hos mig!

DAIM-BISKVIER

Publicerad,


Idag har det bakats daim-biskvier här hemma, så förbannat goda blev dem, receptet kommer här! 🙂

Det här behöver du :
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita

150 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldaim
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

150 g mjölkchoklad
1/2 dubbeldaim

Gör så här:  

Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.

Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka daimen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kylen minst en timme.

Smält chokladen på svag värme i en kopp i micron. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad daim som dekoration.

Förvaras i kyl, de kan även frysas!

Nu ska jag fortsätta titta på Sveriges minsta mästerkock, där snackar vi mini-vuxna, haha. Har inget minne av att jag pratade så där när jag var 8-10 år haha. 😀

 

3 Kommentarer

  1. Hej!
    Just nu har jag ett jättebra erbjudande på min blogg!
    40% på gelenaglar i centrala Stockholm (ord. pris 595:-)
    Passa på att ta del av erbjudandet nu! det gäller bara i maj månad
    Ha det bra! ♥

  2. Såg jätte smarrigt ut, ska själv baka lite nu tänkte jag men tyvärr inga sådana får bli en annan dag

  3. Vad har du för kamera? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *