Idag har det bakats daim-biskvier här hemma, så förbannat goda blev dem, receptet kommer här!
Det här behöver du :
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
150 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldaim
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
150 g mjölkchoklad
1/2 dubbeldaim
Gör så här:
Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.
Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka daimen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kylen minst en timme.
Smält chokladen på svag värme i en kopp i micron. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad daim som dekoration.
Förvaras i kyl, de kan även frysas!
Nu ska jag fortsätta titta på Sveriges minsta mästerkock, där snackar vi mini-vuxna, haha. Har inget minne av att jag pratade så där när jag var 8-10 år haha.
Hej!
Just nu har jag ett jättebra erbjudande på min blogg!
40% på gelenaglar i centrala Stockholm (ord. pris 595:-)
Passa på att ta del av erbjudandet nu! det gäller bara i maj månad
Ha det bra! ♥
Såg jätte smarrigt ut, ska själv baka lite nu tänkte jag men tyvärr inga sådana får bli en annan dag
Vad har du för kamera?