Idag har det bakats daim-biskvier här hemma, så förbannat goda blev dem, receptet kommer här! 🙂
Det här behöver du :
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
150 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldaim
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
150 g mjölkchoklad
1/2 dubbeldaim
Gör så här:
Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.
Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka daimen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kylen minst en timme.
Smält chokladen på svag värme i en kopp i micron. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad daim som dekoration.
Förvaras i kyl, de kan även frysas!
Nu ska jag fortsätta titta på Sveriges minsta mästerkock, där snackar vi mini-vuxna, haha. Har inget minne av att jag pratade så där när jag var 8-10 år haha. 😀
Vad har du för kamera? 🙂
Såg jätte smarrigt ut, ska själv baka lite nu tänkte jag men tyvärr inga sådana får bli en annan dag
Hej!
Just nu har jag ett jättebra erbjudande på min blogg!
40% på gelenaglar i centrala Stockholm (ord. pris 595:-)
Passa på att ta del av erbjudandet nu! det gäller bara i maj månad
Ha det bra! ♥