EMILYSLIV

DAGENS LUNCH

Rester av gårdagens asiatiska biffsallad fick det bli till lunch här idag, sååå gott! 🙂
Jag skär grönsaker i stavar, denna gång blev det: morötter, sockerärtor, gurka, paprika, rödlök och salladslök. Strimlar lövbiffen och marinerar sedan den i en marinad som jag gör ungefär såhär: 1 dl japansk soja, 3st vitlöksklyftor, 6 msk vitvinsvinäger, hackad färsk ingefära, 1 st hackad röd chili med kärnor samt 1/2 dl farinsocker. Blandar ihop allt och blandar med köttet, låter det stå någon timme så det hinner ta smak. 🙂 Låt köttet rinna av i en sil innan du sedan steker det.Under tiden gör jag en dressing: finriven färsk ingefära, 1 st finhackad röd chili, 3st lime (både saften och rivet skal), 3 msk fisksås, 1 dl japansk soja och så farinsocker, smaka av så det blir rätt sötma. 🙂Voilá, serveras med risnudlar! Superdupergod måltid på inte allt för lång tid! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats