Ni har väl inte missat att det är chokladbollens dag idag? Här gick vi bananas och kombinerade ihop 3 olika recept av vad vi hade hemma. Det blev en chokladbollskladdkaka, apelsinchokladbollar och godisbollar till barnen! 🙂Det är något extra kul med att baka med godis.. 😉
Grundrecept chokladbollar
100g rumsvarmt smör
1 dl socker
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe
Vispa ihop alla ingredienser.
Apelsinchokladbollar
Alltså dem här måste ni prova!!!! Så goda. Jag gjorde en sats av grundreceptet, smälte marabous apelsinchoklad, doppade bollarna där i och rullade dem sedan i krossad daim med apelsinsmak. Slurp! Chokladbollskladdkaka
- 150 gram smör
- 3 dl strösocker
- 3 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 6 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 1/4 tsk salt
- 1 sats chokladbollssmet till kakan
- 1/2 sats chokladbollssmet till dekor
- kokos
- Sätt ugnen på 180 grader
- Smält smöret och låt det svalna.
- Tillsätt ägg och socker i smöret och blanda ordentligt
- Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet
- Häll smeten i en smord och bröad springform, bröa gärna med kokos, det ska jag göra nästa gång.
- Grädda kakan mitt i ugnen 15–18 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en sticka.
- Låt kakan svalna helt i formen
- Under tiden kakan svalnar gör du chokladbollssmeten
- Lägg på chokladbollssmeten på kakan
- Strö över kokos
- Jag dekorerade även kakan med små chokladbollar
Njut med en kula vaniljglass! 🙂
Godisbollar
Till barnen slängde jag ihop lite godisbollar. Jag gjorde en sats chokladbollssmet och blandade även ner massa mini-smarties. Rullade i karamellströssel och smarties. Uppskattat av barnen! 😉
–
Har du inte hunnit njuta av en chokladboll idag kanske det kan vara läge till helgen?
Men vilka underbara bakverk du är supergrym verkligen:) kramis
Åh vilka bra tips :D. Åt ingen chokladboll igår, blir nog inte i helgen heller även om det är gott 🙂
Delade du kakan och la smet där i. Eller det kanske bara ser ut så 🙂 mums vad gott. Men den 1/2 satsen var det till bollarna på kakan? Jag ska bannemej baka ?
Nej chokladbollssmeten lägger man ovanpå den färdiggräddade kakan. 🙂
Tårtan!!! Den ser såååå himla god ut!
http://nouw.com/miniochluna
Jösses så gott det ser ut!! Vi gjorde en sats med vanliga chokladbollar här hemma som vi rullade i pärlsocker, men att doppa chokladbollarna i apelsinchoklad måste jag definitivt testa en annan dag, tack för tipset!
JA gör det, verkligen supergott! 🙂