Alltså asiatisk biffsallad, en av mina favoriter utan tvekan, så enkelt och smakkombinationen med hettan från chili, syran från lime och sältan från soja är såååååå god och fräsch! 800g lövbiff i strimlor
1 pkt risnudlar
1 förp. sugarsnaps
4st salladslökar
2st röda paprikor
1 förp. böngroddar
2 st morötter
Dressing:
2dl ljus soja
2 msk fisksås
2st finhackade röd chili
2 msk riven färsk ingefära
2 finhackade vitlöksklyftor
4st pressad lime (saften)
Börja med att blanda ihop dressingen. marinera lövbiffen i hälften av dressingen. Skär grönsakerna till önskad storlek. Tillaga risnudlarna efter anvisning på förpackningen. När de är klara brukar jag klippa lite i dem så dem inte blir så långa. Blanda nudlarna med alla grönsaker samt resten av dressingen och lägg upp på ett stort fat. Stek lövbiffen och lägg upp! Klart, voilá!
Smaklig spis!
Denna rätt kan man ju även variera i all oändlighet med det man tycker om, t.ex. toppa med nötter, byta ut lövbiffen mot kyckling eller varför inte prova andra grönsaker? Detta recept räcker till mååånga och är en perfekt snabblagad bjudrätt! Jag har i alla fall matlådor för hela veckan. 😉 haha!