Voilá, såhär blev årets påsktårta, mitt bidrag till påskbordet. En så fräsch frozen limecheesecake med fläder- och lemoncurd-glasyr. Det är supermånga som skrivit och frågat efter receptet efter jag la upp en bild på denna på instagram och jag har haft fullt upp hela helgen men nu äntligen kommer det, man kan ju byta ut den ”påskiga” dekorationen mot annat. Tänk typ minimaränger och färska jordgubbar till denna till sommar! oooooh my. 😉
3 st ägg
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g färskost
3 dl vispgrädde
1 lime
10 st digestivekex
1 burk lemoncurd
1 förp. lättdryck med flädersmak
–
Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och häll äggvitorna i en annan bunke. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna. Vispa till en ljus fin pösig smet.. Tillsätt färskosten. Blanda ner den till en jämn smet,
Vispa grädden i en egen bunke, vispa den inte för hårt.
Rör därefter ner den vispade grädden i äggulesmeten,
Vispa äggvitorna till ett fast skum i en egen bunke. (Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.) Riv ner skalet och pressa i saften av en lime. Rör försiktigt med en sked eller slickepott ner de vispade äggvitorna.
Krossa kexen. Använd gärna en mortel. Man kan också krossa dem med fingrarna eller en sked eller gaffel på en skärbräda.
Mina springformar hade tydligen fått fötter så jag använde en sockerkaksform som jag klädde in med plastfolie, till det gjorde jag 1,5 sats med smet. Skulle säga att receptet annars räcker till en vanlig springform.
Ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Sen tog jag 1 burk lemoncurd och spädde ut med koncentrerad fläderdryck, lite i taget så jag fick en lite rinnigare konsistens som gick att hälla över kakan. Vet inte exakt hur mycket lättdryck jag använde, det känner man nog bäst av själv.
Fågelboet gjorde jag av okokta glasnudlar som jag blandade med smält choklad, formade och ställde kallt så det stelnade.
Som sagt såååå fräsch och god, ska definitivt göra denna i en sommarversion framöver också! 🙂
Hoppas du haft en fin påskhelg! ♥
Hur gjorde du med kexen? Hällde du dem uppepå?
Superfin! Vad duktig du är!
Tack snälla 🙂