Emily Ödmark

EMILYSLIV

ÄNNU MERA JULGODIS!

DSC_0423Igår stod det ännu mer julgodisbak på schemat och det blev två av mina riktiga favoriter som jag gör varje år, Leilas rocky road och coco-bollar. Mums! 🙂 Jag tycker julgodis ska vara enkelt att baka, blir det för avancerat är det tråkigt, man vill ju hinna med många olika sorter. 🙂DSC_0435rockyroad

Det här behöver du:

400g mörk choklad

200g ljus choklad

2 påsar Dumle

2 nävar mini marshmallows

3 dl salta jordnötter

1 dl skalade pistagenötter

Börja med att smälta 400g choklad över vattenbad, finhacka resterande 200g choklad och rör sedan ner det lite i taget tills allting smält. Tillsätt resten av alla ingredienser (spara lite till garnering) och rör runt lite slarvigt. Häll ut i bakpappersklädd form/plåt, lägg på lite garnering och in i kylen för att stelna. Skär sedan i små rutor! Klart!

DSC_0444Det var många som skickade och frågade vad jag köpt änglaspelet och det hittade jag faktiskt på Coop! 🙂DSC_0454bountybollarDessa blir så fantastiskt goda, smakar nästan precis som Marabous “coco”, ni måste prova!

Du behöver för ca 40st bollar:

50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
200g kokosflingor

300g ljus blockchoklad

Ev. lite vit choklad till garnering

Blanda allt utom kokos och choklad i en kastrull och låt koka i ca 7-8min. Blanda ner kokosflingorna i smeten och låt den svalna en stund innan du rullar små bollar. Ställ dessa kallt i minst 30 min innan du sedan doppar dem i den vattenbadssmälta chokladen. Sedan spritsade jag över lite smält vit choklad så de ser lite roligare ut! 🙂
DSC_0430Då ligger det 4 olika sorters julgodis i frysen nu, får se om det hinner bli några fler sorter nästa vecka också. 🙂 Nu ska jag passa på att hoppa in i duschen medan Junielle sover! Skönt att det redan är fredag och bara en vecka kvar till julledigt med familjen! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Emily Ödmark

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Louise

    En fråga, blev din smet till Coco-bollarna lättrullad? Har tänkt ända sen i julas att jag skulle testa och nu när jag gjorde det så blev smeten väldigt kladdig och svår att forma bollar av. Ngn idé om vad som blev fel 🙂 eller är smeten sådär kladdig?

  2. Ida

    Hej! La märke till att du skrev att det ska vara enkelt 😉 tips ifall du vill ha det ännu enklare med cocosbollarna är att bara blanda kondenserad mjölk, kokos och ev lite vanilj 🙂

stats