Header Image

EMILYSLIV

Emily heter jag och är toppbloggare här på Vimedbarn. Här skriver jag om allt som hör mammalivet till. En förkärlek till barnsaker, inredning och kläder. Lever med mina döttrar Noelia 3,5 år och Junielle 2 år, vi bor utanför Stockholm. Älskar DIY, pyssel, bakning och matlagning så det är ett axplock av vad ni kan hitta här hos mig!

ÄNNU MERA JULGODIS!

Publicerad,

DSC_0423Igår stod det ännu mer julgodisbak på schemat och det blev två av mina riktiga favoriter som jag gör varje år, Leilas rocky road och coco-bollar. Mums! 🙂 Jag tycker julgodis ska vara enkelt att baka, blir det för avancerat är det tråkigt, man vill ju hinna med många olika sorter. 🙂DSC_0435rockyroad

Det här behöver du:

400g mörk choklad

200g ljus choklad

2 påsar Dumle

2 nävar mini marshmallows

3 dl salta jordnötter

1 dl skalade pistagenötter

Börja med att smälta 400g choklad över vattenbad, finhacka resterande 200g choklad och rör sedan ner det lite i taget tills allting smält. Tillsätt resten av alla ingredienser (spara lite till garnering) och rör runt lite slarvigt. Häll ut i bakpappersklädd form/plåt, lägg på lite garnering och in i kylen för att stelna. Skär sedan i små rutor! Klart!

DSC_0444Det var många som skickade och frågade vad jag köpt änglaspelet och det hittade jag faktiskt på Coop! 🙂DSC_0454bountybollarDessa blir så fantastiskt goda, smakar nästan precis som Marabous ”coco”, ni måste prova!

Du behöver för ca 40st bollar:

50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
200g kokosflingor

300g ljus blockchoklad

Ev. lite vit choklad till garnering

Blanda allt utom kokos och choklad i en kastrull och låt koka i ca 7-8min. Blanda ner kokosflingorna i smeten och låt den svalna en stund innan du rullar små bollar. Ställ dessa kallt i minst 30 min innan du sedan doppar dem i den vattenbadssmälta chokladen. Sedan spritsade jag över lite smält vit choklad så de ser lite roligare ut! 🙂
DSC_0430Då ligger det 4 olika sorters julgodis i frysen nu, får se om det hinner bli några fler sorter nästa vecka också. 🙂 Nu ska jag passa på att hoppa in i duschen medan Junielle sover! Skönt att det redan är fredag och bara en vecka kvar till julledigt med familjen! 🙂

4 Kommentarer

  1. Hej! La märke till att du skrev att det ska vara enkelt 😉 tips ifall du vill ha det ännu enklare med cocosbollarna är att bara blanda kondenserad mjölk, kokos och ev lite vanilj 🙂

  2. Dum fråga kanske men smälter man smöret först när man gör cokosbollarna?

  3. En fråga, blev din smet till Coco-bollarna lättrullad? Har tänkt ända sen i julas att jag skulle testa och nu när jag gjorde det så blev smeten väldigt kladdig och svår att forma bollar av. Ngn idé om vad som blev fel 🙂 eller är smeten sådär kladdig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *