Igår stod det ännu mer julgodisbak på schemat och det blev två av mina riktiga favoriter som jag gör varje år, Leilas rocky road och coco-bollar. Mums!
Jag tycker julgodis ska vara enkelt att baka, blir det för avancerat är det tråkigt, man vill ju hinna med många olika sorter.
Det här behöver du:
400g mörk choklad
200g ljus choklad
2 påsar Dumle
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter
Börja med att smälta 400g choklad över vattenbad, finhacka resterande 200g choklad och rör sedan ner det lite i taget tills allting smält. Tillsätt resten av alla ingredienser (spara lite till garnering) och rör runt lite slarvigt. Häll ut i bakpappersklädd form/plåt, lägg på lite garnering och in i kylen för att stelna. Skär sedan i små rutor! Klart!
Det var många som skickade och frågade vad jag köpt änglaspelet och det hittade jag faktiskt på Coop!
Dessa blir så fantastiskt goda, smakar nästan precis som Marabous ”coco”, ni måste prova!
Du behöver för ca 40st bollar:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
200g kokosflingor
300g ljus blockchoklad
Ev. lite vit choklad till garnering
Blanda allt utom kokos och choklad i en kastrull och låt koka i ca 7-8min. Blanda ner kokosflingorna i smeten och låt den svalna en stund innan du rullar små bollar. Ställ dessa kallt i minst 30 min innan du sedan doppar dem i den vattenbadssmälta chokladen. Sedan spritsade jag över lite smält vit choklad så de ser lite roligare ut!
Då ligger det 4 olika sorters julgodis i frysen nu, får se om det hinner bli några fler sorter nästa vecka också.
Nu ska jag passa på att hoppa in i duschen medan Junielle sover! Skönt att det redan är fredag och bara en vecka kvar till julledigt med familjen!
Hej! La märke till att du skrev att det ska vara enkelt
tips ifall du vill ha det ännu enklare med cocosbollarna är att bara blanda kondenserad mjölk, kokos och ev lite vanilj 
Dum fråga kanske men smälter man smöret först när man gör cokosbollarna?
En fråga, blev din smet till Coco-bollarna lättrullad? Har tänkt ända sen i julas att jag skulle testa och nu när jag gjorde det så blev smeten väldigt kladdig och svår att forma bollar av. Ngn idé om vad som blev fel
eller är smeten sådär kladdig?
Alltså kladdig är den ju, men går ju ändå att forma bollar… vet inte alls vad som kan ha blivit fel! :O