Det var länge sedan jag delade med mig av ett middagstips här så det är väl på tiden nu! Detta är helt klart en riktig favorit här hemma. Ris- & Köttfärsröra med pitabröd, sallad och vitlökssås. 🙂 Detta är även perfekt att slänga ihop på rester, t.ex. om du har massa kokt ris eller tacoköttfärs över från tidigare middagar, eller varför inte bara blanda överbliven köttfärssås med ris?
Ris- & Köttfärsröra
Du behöver:
500g nötfärs
2 vitlöksklyftor (pressade)
1 hackad gul lök
2-3 msk chilisås
3 msk tomatpuré
1 tsk kinesisk soja
1 msk oxfond
2 tsk oregano
2 tsk paprikapulver
salt & peppar
4 dl kokt ris
Koka riset om du inte har det färdigt sedan innan. Stek köttfärsen och häll sedan i gul lök och vitlök. Tillsätt därefter chilisås, tomatpuré, soja, fond och kryddor. Låt koka ihop, ca 10 min. Blanda i riset och smaka av med salt och peppar.Servera med en härlig sallad, varma pitabröd och vitlökssås (jag brukar bara blanda creme fraiche med en pressad vitlöksklyfta). Så gott och enkelt! 🙂
Nu är det dags för lite lunchträning här. Himlen börjar se mörk ut men hoppas regnet håller sig borta för jag har lovat barnen eftermiddagshäng och middag på stranden idag! 🙂
Önskar dig en fortsatt fin tisdag! KRAM ♥