EMILYSLIV

FÖDELSEDAGSFIRANDE & SUPERSAFTIG KAKA!

Idag fyller han år, min älskade sambo! Så det har vi såklart firat lite här ikväll! ♥ Slängde ihop en så galet saftig Kanelbulle-sockerkaka igår kväll som hade fått safta till sig i kylen under natten till fikat idag. Måste dela med mig av receptet för den blev verkligen sååå god!

Kanelbulle-sockerkaka

Du behöver:
3 dl strösocker
3 ägg
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
150 g smör, smält
3 dl mjölk

Fyllning:
2 msk kanel
1 dl strösocker

Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke.  Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det i den pösiga äggblandningen och tillsätt det smälta smöret och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.

Blanda ihop kanel och strösocker i en skål.

Häll ungefär 1/3 av smeten i en smord och bröad sockerkaksform (jag har en rund med ganska höga kanter så får man en hög fin sockerkaka)  Strö över ca 1/3 av fyllningen i formen.

Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften fyllningen som är kvar. Häll sedan över den sista smeten och pudra över den sista fyllningen.

Grädda kakan längst ner i ugnen på 180 grader i ca 45 min. Låt den sedan svalna i formen. Voila! Sååå saftig och god. Tycker oftast sockerkaka blir som allra godast dagen efter när den fått safta till sig ordentligt! 🙂

Ni är många som undrar hur det går med hyllbyggandet och det går superbra, sista hyllplanen är strax på plats. Det går sakta men säkert framåt, man hinner ju inte så mycket per dag och i helgen hade vi alla barnen hemma så blev inte så mycket gjort då. 🙂 Kanske ska köra en liten update på hur långt vi kommit hittills här i veckan! 😉För övrigt har jag känt mig sååå orkeslös idag, har känt mig som en zombie typ hela dagen, energin är på noll och ni vet när det känns som att allt man gör bara går i slowmotion typ. Befarar att jag börjar bli sjuk… Håller verkligen tummarna för att det vänder efter en natts sömn för att ligga sjuk har jag varken tid eller lust med just nu!

Önskar dig en fortsatt fin kväll! ♥ KRAM

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats