Häromdagen gjorde jag min ”fisk i ugn”, en riktig klassiker som vi äter ofta här hemma fast i en ny tappning. Den fick bli en fiskgratäng istället och det blev också sååå gott! 🙂
Du behöver:
800g torskfilé
Potatismos:
1kg mjölig potatis
2 dl mjölk
50 g smör
2 äggulor
1 tsk salt
Sen kryddade jag även med lite peppar och muskot
Sås:
5 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 st fiskbuljongtärningar
En kruka dill
En citron
Salt & Peppar
Jag skalade och kokade först potatisen mjuk. Sedan krossade jag dem lite med en gaffel. Värmde mjölken och hällde den sedan över potatisen med smöret, äggulorna och kryddorna och vispade till ett fluffigt mos. Sedan spritsade jag ut moset runt kanterna i en gratängform. Sedan la jag torsken i mitten och kokade ihop samma sås som jag brukar göra. Blanda crème fraîche, grädde och buljongtärning i en kastrull och låt koka upp. Ner med hackad dill, rivet skal av citron och pressa sedan även ner citronsaften. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken i mitten och tillaga mitt i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min.Sen serverade vi den med rivna morötter och gröna ärtor. Supergod och enkel fiskgratäng som fick full pott av familjen! 🙂
Ser supergott ut, men ser ut som du konat torsken innan eller? ?☺️
Haha ja, tänkte att jag skulle göra det först. La den i kokt vatten i några sek, därav färgen på bilden hahaha. Men det behövs absolut inte göras! 😀 Fisken blir klar ändå under tiden gratängen är i ugnen 🙂
Åh, ser jättegod ut. Måste prova!
Åh, ser ju jättegod ut. Måste prova!
Vad har du för kakel i köket? Är det från ikea? 🙂
Nej det kommer från Bauhaus 🙂