Kladdkakans dag är det ju idag, jag kände mig nästan lite tvungen att svänga ihop en dagen till ära! 😉 Det var så länge sedan jag bakade just kladdkaka men det om något är ju verkligen en kaka som går att variera i all oändlighet. Denna gången blev det en riktigt kladdig variant med Dulce de leche, nötter och massa toffifee. Muuuums! Oslagbar kombo!
200g smör
100g mörk choklad
4 ägg
4 dl socker
3 dl vetemjöl
2 krm salt
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 burk Dulce de leche
Hackade hasselnötter
Chokladsås
Toffifee
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med den mörka chokladen. Smöra en form. Vispa ihop äggen och strösockret så det precis blandat ihop sig. Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke och vänd sedan försiktigt ner i äggsmeten. Tillsätten sedan det smälta smöret med chokladen och vänd försiktigt till allt blivit blandat. Häll ner i formen och grädda i mitten av ugnen i 20 min.
Låt kakan svalna helt. Toppa sedan kakan med dulce de leche, strö över hackade hasselnötter och ringla över chokladsås. Dekorera med toffifee. Tips! Allra godast är kakan dagen efter. 😉
Alltså detta mörker, det är ju typ omöjligt att fotografera nästan vilken tid på dygnet det än är….. Så jag ni får hålla tillgodo med lite dassigare bilder tills ljuset behagar komma tillbaka igenom om ett halvår eller så! haha 😉
Ser hur smarrigt ut som helst!!! Men jag måste tyvärr avstå från såna härligheter för ett tag framöver. 🙂 Men det ser otroligt gott ut.
Men lägg av vad mumsig den ser ut! ?