Idag har vi bakat julbröd här hemma, kavring närmare bestämt. Denna är sååå enkel att göra, går snabbt att slänga ihop och behöver inte jäsa. Det här brödet har jag bakat till julafton i flera år och det är en tradition som håller i sig för det är sååå gott, speciellt med lite skinka och senap på! 🙂
Du behöver för (2 limpor):
6 dl filmjölk
4 dl mörk sirap
2,5 tsk bikarbonat
4 dl vetemjöl special
8 dl rågsikt
1 tsk salt
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj två avlånga brödformar och strö i vetemjöl så det täcker alla kanter. Blanda alla torra ingredienser och blanda sedan i sirap och filmjölken. Häll upp smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i 60 min.
Ser gott ut, ska bakas till nästa jul. Hur stora är dina brödformar? Tacksam för svar. =)
Oj tror det är vanlig storlek, haha. Kanske 1,5 liter om jag inte är ute och cyklar? 😉
Kan man frysa in dessa hela eller måste man skiva upp det först? 🙂
Jag fryser in dem hela 🙂
Grymt! Du får det att se så enkelt ut… Kanske tom jag skulle kunna testa. =P
Hoppas ni har en skön fredag!
Kram Johanna
Mumms vad gott, men du säg till om du vill ha recept på världens godaste bröd
Hej jag vill gärna prova ditt recept på världens godaste mvh danne