Header Image

EMILYSLIV

Emily heter jag och är toppbloggare här på Vimedbarn. Här skriver jag om allt som hör mammalivet till. En förkärlek till barnsaker, inredning och kläder. Lever med mina döttrar Noelia 3,5 år och Junielle 2 år, vi bor utanför Stockholm. Älskar DIY, pyssel, bakning och matlagning så det är ett axplock av vad ni kan hitta här hos mig!

VÄRLDENS GODASTE KAVRING

Publicerad,

Idag har vi bakat julbröd här hemma, kavring närmare bestämt. Denna är sååå enkel att göra, går snabbt att slänga ihop och behöver inte jäsa. Det här brödet har jag bakat till julafton i flera år och det är en tradition som håller i sig för det är sååå gott, speciellt med lite skinka och senap på! 🙂
Du behöver för (2 limpor):

6 dl filmjölk
4 dl mörk sirap
2,5 tsk bikarbonat
4 dl vetemjöl special
8 dl rågsikt
1 tsk salt

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj två avlånga brödformar och strö i vetemjöl så det täcker alla kanter. Blanda alla torra ingredienser och blanda sedan i sirap och filmjölken. Häll upp smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i 60 min.

7 Kommentarer

  1. Mumms vad gott, men du säg till om du vill ha recept på världens godaste bröd

  2. Grymt! Du får det att se så enkelt ut… Kanske tom jag skulle kunna testa. =P

    Hoppas ni har en skön fredag!

    Kram Johanna

  3. Kan man frysa in dessa hela eller måste man skiva upp det först? 🙂

  4. Ser gott ut, ska bakas till nästa jul. Hur stora är dina brödformar? Tacksam för svar. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *