Header Image

EMILYSLIV

Emily heter jag och är toppbloggare här på Vimedbarn. Här skriver jag om allt som hör mammalivet till. En förkärlek till barnsaker, inredning och kläder. Lever med mina döttrar Noelia 3,5 år och Junielle 2 år, vi bor utanför Stockholm. Älskar DIY, pyssel, bakning och matlagning så det är ett axplock av vad ni kan hitta här hos mig!

TVÅ SORTERS JULGODIS!

Publicerad,

DSC_0038Igår drog som sagt julgodisbaket igång här hemma, en gammal favorit och en ny fick det bli. Vad måste absolut finnas på ert julgodisbord? Kan behöva lite ny godis-inspo. 😉 Här MÅSTE det finnas Rocky road, så galet gott!DSC_0046Mina gamla favoriter, daim-rocks, som jag gör varje år nuförtiden och som alltid blir otroligt uppskattade och är löjligt enkla att slänga ihop. 🙂

Daim-Rocks
200g Marabou daim
1st dubbel-daim
100g mjölkchoklad
3-4dl corn flakes

Smält marabou-daimen och mjölkchokladen över vattenbad, hacka daimen smått och blanda ner den i den smälta chokladen. Tillsätt smulat (klämde bara lite i näven innan jag slängde ner dem) cornflakes till du fått önskad konsistens på smeten. Klicka ut till små toppar på en bakpappersklädd plåt, låt stelna i kylen! Sååå gott!

Jag ska faktiskt prova lite nya varianter av denna i år också, så får vi se om resultatet blir lika bra som i mitt huvud. 😉

DSC_0050Sen en nyhet som jag faktiskt hittade i Icas buffé-tidning, en socker- och glutenfri peanut butter cup.

Peanut butter cup

Ingredienser till ca 40st.
1 1/2 dl kokosolja
1 1/2 dl honung
1 1/2 dl kakao
1 dl osötat jordnötssmör 

Peanut butter topping

1 dl osötat jordnötssmör 
1 msk honung
2 msk kokosolja
1 dl finhackade saltade jordnötter

  1. Smält kokosolja och honung i en kastrull på svag värme. Tillsätt kakao och osötat jordnötssmör.
  2. Fyll ischokladformar till ¾ med smeten. Ställ i frysen 1 timme.
  3. Topping: Rör ihop jordnötssmör, honung, kokosolja och jordnötter i en kastrull på svag värme.
  4. Fördela i formarna. Ställ i frysen och låt stelna. Ta fram och ät direkt (de smälter fort).

DSC_0078Nu ligger dessa i frysen och väntar på att få följa med på diverse julfirande. 🙂DSC_0066Visst är det väl lite nostalgi över sådana här änglaspel? Kommer ihåg att vi alltid fick bygga ihop det hos farmor och farfar när vi var små och sen tittade vi på medan det snurrade runt runt och plingade. 🙂

Önskar dig en fin kväll!

 

8 Kommentarer

  1. Men mums!!!

  2. Hej! Stämmer verkligen receptet för peanut butter cups? 1,5 dl kakao gjorde smeten väldigt grynig och besk. Och när jag fyllt formarna har jag långt över hälften av smeten kvar i kastrullen.

  3. Hej!
    Ska testa dessa två varianter imorrn, ser ju så gott ut! Går det att förvara båda i kyl, eller ska de frysas in? Ska ha de till nästa lördag.
    Önskar dig en fin helg!

  4. Catharina Roglert

    Hej, Har precis hittat fin blogg. Var är den fina vita brickan med svarta julbocken från?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *