Header Image

EMILYSLIV

Emily heter jag och är toppbloggare här på Vimedbarn. Här skriver jag om allt som hör mammalivet till. En förkärlek till barnsaker, inredning och kläder. Lever med mina döttrar Noelia 3,5 år och Junielle 2 år, vi bor utanför Stockholm. Älskar DIY, pyssel, bakning och matlagning så det är ett axplock av vad ni kan hitta här hos mig!

”Taco de luxe”

Publicerad,

Här kommer receptet på tacosen vi åt i förrgår. Var helt slut igår, så det kommer idag istället! 🙂

4 portioner

  • 1 kg högrev
  • 2 msk olivolja
  • 1 stor hackad morot
  • 8 hela, skalade stek- eller schalottenlökar
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 1 skivad röd chilifrukt
  • 1.5 msk spiskummin
  • 3 msk oxfond
  • 6 dl mörkt öl
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

Ta bort eventuella senor och skär köttet i bitar. Bryn det i omgångar i en het panna med olja. Lägg köttet åt sidan i en gryta eller tjockbottnad kastrull. Hetta upp mer olja och stek morot, lök, vitlök och chili cirka 3 minuter.

Lägg grönsakerna i grytan med köttet och tillsätt spiskummin, fond, öl, salt och peppar. Lägg på ett tättslutande lock och låt småkoka cirka 3 timmar. Finfördela köttet i grytan med en gaffel innan servering.

Servera tillsammans med LCHF tortillas (recept) eller vanliga tortillas om du inte äter enligt LCHF, grönsaker och såser. Yummie yummie!

Detta recept är lånat från coop.se och är en av deras melodifestival-menyer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *