Som jag nämnde tidigare så har vi bakat på löpande band idag, en väldans massa kladd-kake-cupcakes blev det, de ska dekoreras med frosting, strössel och caketoppers sen innan kalaset! 🙂
Detta recept använde jag:
2 ägg
110 g smör
2.5 dl socker
2 dl mjöl
4 msk kakao
1.5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Ställ ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker tills det blir vitt och fluffigt. Smält smöret i en kastrull.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en annan bunke. Blanda runt med en gaffel så att torrvarorna blir ordentligt blandade.
Blanda i de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda några varv.
Häll i smöret i smeten och blanda ytterligare.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda dem i ca 10 minuter i mitten av ugnen.
Ja ett helt gäng blev det.. Älskar de här gulliga små formarna från Bakestore. Står stabilt och håller formen i ugnen, perfekt att de är lite mindre om man vill smaka på flera saker på kalaset. 🙂
Nu ligger allihop nerpackade i den fina stoooora kaklådan från Rice i frysen och bara väntar på att få dekoreras! 🙂
Så fina!! Vart har du köpt kaklådan?
Den är flera år gammal, men märket är Rice. 🙂
Tack!
Jag har små formar. Nog samma storlek som dina. Då gjorde du flera satser? Sen undrar jag om du hade dem i kylskåp eller i rumstemperatur.
Hej
När tar du ut dem ur frysen! Tänkte testa receptet till min dotter 1 års dag. Hur många blir det?
Jag tog ut dem dagen innan och dekorerade dem med frosting samma dag! 🙂 Lite osäker på hur många det blev, beror lite på hur stora formar du har, ca 10-15st kanske! 🙂
Du är så duktig på allt sånt, blir så inspirerad till att också pyssla och baka. Jag har bara noll kreativitet när det kommer till det!