En sån där riktig myskväll hemma i uterummet är väldigt uppskattad efter flera veckors flängande hit och dit men vi har verkligen haft en så härlig sommar och gjort massa kul, och det är ju verkligen då man uppskattar att få komma hem när man varit iväg länge. 🙂Fick så galet många önskemål om receptet på fläskfilépastan jag slängde ihop häromdagen så ska dela med mig av receptet här nu. Ofta när jag gör pastasåser och grytor och sånt så improviserar jag bara lite av det som finns hemma, går ju verkligen att variera i oändlighet. 🙂
Fläskfilépasta
För ca 4 pers
500g pasta (Jag körde penne)
600g fläskfilé
ca 8st färska champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk cremé fraiche (jag tog den med smak av parmesan och vitlök)
3 dl grädde
1/2 burk soltorkade tomater i mindre bitar
1,5 dl rödvin (Jag hällde i en skvätt av samma vin som vi drack till maten)
1 msk oxfond
2 tsk sambal oelek
0,5dl hackad persilja
Salt & Peppar
Ruccola
Riven parmesanost
Skär fläskfilén i mindre bitar och bryn den, tillsätt hackad gul lök och vitlök och skivade champinjoner, bryn tills allt fått fin färg. Häll på vin, oxfond, sambal oelek, soltorkade tomater, cremé fraiche, grädde och kryddor. Låt allt puttra ihop i ca 30 min. Koka under tiden pastan. Blanda sedan i pastan i såsen och servera med ruccola och riven parmesan, yummie!
Så gott med ett glas rödvin till och jag tycker alltid det gifter sig så bra när man använder samma vin i maten som serveras till. En perfekt snabblagad lite festligare pastarätt!
En lugn söndagskväll hemma i soffan framför en film väntas här nu, något som känns så skönt och välbehövligt efter intensiva dagar. Det har inte blivit så mycket tv-tittande denna sommaren men ibland det kan ju vara så skönt att bara få gosa ner sig i soffan och titta på något! ♥