EMILYSLIV

SOCKERKAKA MED CHOKLAD & KOKOS

DSC_0996Då var den sista semesterdagen för denna sommar avklarad, lite blandade känslor. Jag som är en riktig rutinmänniska tycker det ska bli skönt att komma tillbaka till ordentliga rutiner igen, men samtidigt blir det ju mycket mindre kvalitetstid med barnen, speciellt eftersom att de dessutom är hos sin pappa varannan helg nu också…

Igår ville i alla fall Noelia att vi skulle baka så vi improviserade ihop en smarrig variant på sådant som vi hade hemma. Just sockerkaka är ju något man kan variera precis hur man vill och med nästan vad som helst. 🙂DSC_0988 DSC_0992sockerkaka med choklad och kokos

2 ägg

2 dl strösocker

50 g smör

1 dl mjölk

3 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1½ tsk bakpulver

1 förp. kokoschoklad (kan tänka mig att det är löjligt gott att hacka i marabous ”coco” också)

Chokladknappar efter smak

 

1. Värm ugnen till 175ºC.

2. Smöra och bröa en form med kokos.

3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Rör ner blandningen i bunken.

4. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål och rör försiktigt ner det i smeten. Blanda även ner chokladknapparna och den hackade kokoschokladen. Häll smeten i formen.

5. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter.

DSC_0002Sedan gjorde jag även en glasyr på florsocker, lite kakao och en liten skvätt vatten och ringlade över kakan och strödde på lite kokos. 🙂DSC_0015 DSC_0019Nu ikväll har jag namnat barnens kläder och förberett inför förskolestarten imorgon! Imorgon kör vi inskolning dag 1 för Junielle och Noelia börjar första dagen på sin nya avdelning! 🙂

Ha en fortsatt fin kväll!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofie

    Är en ganska ny läsare och undrar vad du jobbar med. Såg att du hade eget företag, är det bara bloggen som du jobbar med då eller någonting annat?

stats