Header Image

EMILYSLIV

Emily heter jag och är toppbloggare här på Vimedbarn. Här skriver jag om allt som hör mammalivet till. En förkärlek till barnsaker, inredning och kläder. Lever med mina döttrar Noelia 3,5 år och Junielle 2 år, vi bor utanför Stockholm. Älskar DIY, pyssel, bakning och matlagning så det är ett axplock av vad ni kan hitta här hos mig!

SNABBLUNCH – TEX MEX KORVISH

Publicerad,

DSC_0034I fredags kom det ett bud från Scan med deras nyheter ”Korvish” och ”Järpish” som är fullproppade med svenskt kött och massvis med svenska grönsaker.
DSC_0037Söndagslunchen blev given, det här receptet var sååå gott och löjligt snabblagat. Perfekt som helglunch när man vill att det ska gå fort och inte slösa hela dagen på att stå i köket.DSC_0046Jag modifierade originalreceptet lite då jag inte är något fan av koriander. 😉

Ingredienser:

  • 1-2 pkt Scan Korvish Svartpeppar,
  • 12-16 st små tortillabröd
  • 100 g Keso, lätt mosad
  • 4-6 st rädisor, tunt skivad
  • limeklyftor
  • 1 sats avokadospread, se nedan
  • 1 sats syltad chili, se nedan

  • Avokadospread:
  • 2 st avokado, skalad och tärnad
  • 100 g färskost
  • 1 st lime, pressad
  • salt
  • peppar

    Syltad chili:

  • 8st chili, skivad
  • ½ dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 ½ dl vatten


    Gör så här:

Värm bröden och stek Korvish utan fett på medelhög värme i en panna. Lägg upp 3-4 tortillas per person, toppa med avokadospread sen Korvish, chili, keso och rädisor, servera med en lime på sidan och eventuellt några kvistar koriander.

Avokadospread: Mixa ihop avokado med färskost, smaka av med limejuice, salt och peppar.

Syltad chili: Blanda ihop ättika med socker och vatten, rör om tills sockret löst sig, lägg i den skivade chilin och låt dra i några timmar.

Jag toppade även med lite smulad fetaost och skivade coktailtomater.

DSC_0047Smaklig spis! 🙂

1 Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *