I fredags kom det ett bud från Scan med deras nyheter ”Korvish” och ”Järpish” som är fullproppade med svenskt kött och massvis med svenska grönsaker.
Söndagslunchen blev given, det här receptet var sååå gott och löjligt snabblagat. Perfekt som helglunch när man vill att det ska gå fort och inte slösa hela dagen på att stå i köket.Jag modifierade originalreceptet lite då jag inte är något fan av koriander. 😉
Ingredienser:
- 1-2 pkt Scan Korvish Svartpeppar,
- 12-16 st små tortillabröd
- 100 g Keso, lätt mosad
- 4-6 st rädisor, tunt skivad
- limeklyftor
- 1 sats avokadospread, se nedan
- 1 sats syltad chili, se nedan
–
- Avokadospread:
- 2 st avokado, skalad och tärnad
- 100 g färskost
- 1 st lime, pressad
- salt
- peppar
–
Syltad chili:
- 8st chili, skivad
- ½ dl ättika
- 1 dl socker
- 1 ½ dl vatten
–
Gör så här:
Värm bröden och stek Korvish utan fett på medelhög värme i en panna. Lägg upp 3-4 tortillas per person, toppa med avokadospread sen Korvish, chili, keso och rädisor, servera med en lime på sidan och eventuellt några kvistar koriander.
Avokadospread: Mixa ihop avokado med färskost, smaka av med limejuice, salt och peppar.
Syltad chili: Blanda ihop ättika med socker och vatten, rör om tills sockret löst sig, lägg i den skivade chilin och låt dra i några timmar.
Jag toppade även med lite smulad fetaost och skivade coktailtomater.
Smaklig spis! 🙂
Gott det lät