Slängde ihop en thai-gryta till middag idag, snabbt och enkelt! 🙂
Du behöver:
900g strimlad kyckling
Olja att steka i
3st vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära
1 röd paprika
1 burk bambuskott
4 msk röd currypasta
4 tsk ljus soja
limesaft efter smak
2 msk råströsocker
2 st kycklingbuljong tärningar
2 msk fisksås
2 burkar kokosmjölk
Stek kycklingen i oljan i en gryta, hacka ingefäran och vitlöken, låt den steka med i någon minut. Lägg i paprika samt bambuskott och låt fräsa en stund till. Tillsätt currypasta, soja, limesaft och råströsocker och rör om. Häll i kokosmjölken samt fisksåsen och lägg i buljongtärningarna, låt puttra ihop i ca 10 min. Vill man ha lite extra hetta kan man även ha i lite färsk röd chili! 🙂
Till hade vi friterade små vårrullar, dessa från Lidl är supergoda. Man kan ju annars ha ris eller vad man vill till! 🙂Smaklig spis!
Mmm det där såg verkligen gott ut! Min man älskar thai-smaker, så jag kanske skulle prova på ditt recept och överraska han ikväll! 🙂
Mmm det där såg verkligen gott ut! Min man älskar thai-smaker, så jag kanske skulle prova på ditt recept och överraska han ikväll! 🙂
Ser verkligen supergott ut! Känner doften ända hit 🙂