Hann med att baka silvia-rutor här under eftermiddagen också, tänkte bjuda på det till fikat på lördag, jag fyller nämligen år då! 😉 Dem blev riktigt riktigt goda, så det här måste ni prova!
KAKA:
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten
GLASYR:
200 gram smör
8- 9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 tsk pressad citron
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst
Blanda i det kalla vattnet och sist mjölet ihoprört med bakpulvret
Grädda i smord och bröad långpanna i 15 minuter. Kolla med sticka att kakan stelnat.
Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät. Låt svalna något och låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor (jag hade även på lite hjärt-strössel) och ställ svalt ytterligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar. 🙂
Tänkte baka denna till det kommande ettårskalaset här hemma. Tror du den går att frysa? Jag hade en tanke på om man skulle frysa in den i långpannan och sedan tina den ett dygn innan och då skära upp den. Tror du det funkar?
Kram
Det tror jag säkert! 🙂
Vad jag älskar din blogg!! Är i vecka 30 och du är sån insparation med precis allt 🙂 Snor ditt recept!! Kram
Åh vad roligt! 😀 kram
Ser jättegott ut!! 🙂 men ska det verkligen vara 8-9 dl florsocker till glasyren? Det lät så himla mycket…
Jajamen, det är ju glasyren som gör det! 😉 haha. Men det är ju en hel långpanna också så mycket kaka blir det. Det gick åt typ exakt ett paket florsocker! 🙂