Header Image

EMILYSLIV

Emily heter jag och är toppbloggare här på Vimedbarn. Här skriver jag om allt som hör mammalivet till. En förkärlek till barnsaker, inredning och kläder. Lever med mina döttrar Noelia 3,5 år och Junielle 2 år, vi bor utanför Stockholm. Älskar DIY, pyssel, bakning och matlagning så det är ett axplock av vad ni kan hitta här hos mig!

SILVIA-RUTOR

Publicerad,


Hann med att baka silvia-rutor här under eftermiddagen också, tänkte bjuda på det till fikat på lördag, jag fyller nämligen år då! 😉 Dem blev riktigt riktigt goda, så det här måste ni prova!

KAKA:
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten

GLASYR:
200 gram smör
8- 9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 tsk pressad citron

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker poröst
Blanda i det kalla vattnet och sist mjölet ihoprört med bakpulvret

Grädda i smord och bröad långpanna i 15 minuter. Kolla med sticka att kakan stelnat.

Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät. Låt svalna något och  låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor (jag hade även på lite hjärt-strössel) och ställ svalt ytterligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar. 🙂

6 Kommentarer

  1. Ser jättegott ut!! 🙂 men ska det verkligen vara 8-9 dl florsocker till glasyren? Det lät så himla mycket…

  2. Vad jag älskar din blogg!! Är i vecka 30 och du är sån insparation med precis allt 🙂 Snor ditt recept!! Kram

  3. Tänkte baka denna till det kommande ettårskalaset här hemma. Tror du den går att frysa? Jag hade en tanke på om man skulle frysa in den i långpannan och sedan tina den ett dygn innan och då skära upp den. Tror du det funkar?
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *