Här kommer det efterlängtade receptet på räkcheesecaken jag gjorde till mini-kräftskivan som så många frågat efter, bättre sent än aldrig! 😉
Det här behöver du:
250 gram Kavring
100 gram smält smör
5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 – 2 msk nypressad citronsaft
salt & peppar
+ det du vill dekorera cheesecaken med.
Gör så här :
Mixa brödet i mixer och smält smöret i en kastrull, blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter platta till och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, finhacka löken och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat. Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.
Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.