Header Image

EMILYSLIV

Emily heter jag och är toppbloggare här på Vimedbarn. Här skriver jag om allt som hör mammalivet till. En förkärlek till barnsaker, inredning och kläder. Lever med mina döttrar Noelia 3,5 år och Junielle 2 år, vi bor utanför Stockholm. Älskar DIY, pyssel, bakning och matlagning så det är ett axplock av vad ni kan hitta här hos mig!

MINA JULGODIS-FAVORITER

Publicerad,

 Idag har julgodis-bak stått på schemat. Väldigt sent ute för att vara jag, här kommer mina favoriter på julgodis-bordet. Löjligt enkla att göra också! 😀
 ROCKY ROAD

Det här behöver du:

400g mörk choklad

200g ljus choklad

2 påsar Dumle

2 nävar mini marshmallows

3 dl salta jordnötter

1 dl skalade pistagenötter

Börja med att smälta 400g choklad över vattenbad, finhacka resterande 200g choklad och rör sedan ner det lite i taget tills allting smält. Tillsätt resten av alla ingredienser (spara lite till garnering) och rör runt lite slarvigt. Häll ut i bakpappersklädd form/plåt, lägg på lite garnering och in i kylen för att stelna. Skär sedan i små rutor! Klart! 😀

  DAIM-ROCKS

200g Marabou daim

1st dubbel-daim

100g mjölkchoklad

3-4dl corn flakes

Smält marabou-daimen och mjölkchokladen över vattenbad, hacka daimen smått och blanda ner den i den smälta chokladen. Tillsätt smulat (klämde bara lite i näven innan jag slängde ner dem) cornflakes till du fått önskad konsistens på smeten. Klicka ut till små toppar på en bakpappersklädd plåt, låt stelna i kylen! Sååå gott!

 WIENER-NOUGAT

250g nougat

100g mjölkchoklad

100g flagad mandel

Rosta mandeln i en torr stekpanna, ställ sedan åt sidan och låt svalna. Smält nougaten över vattenbad, när den är helt smält kan du bryta ner mjölkchokladen och röra runt tills allt smält samman. Tillsätt mandeln och vänd runt. Häll upp allt i en form, jag använde en avlång brödform med bakplåtspapper i, då blir det fina höga bitar. Ställ in i kyl och låt stelna, sedan är det bara att skära upp i små munsbitar!

BOUNTYBOLLAR (COCO-BOLLAR)

50 g smör

1/2 dl sirap

1/2 dl florsocker

2 dl vispgrädde

1 krm salt

200g kokosflingor

300g ljus blockchoklad

Blanda allt utom kokos och choklad i en kastrull och låt koka i ca 7-8min. Blanda ner kokosflingorna i smeten och låt den svalna en stund innan du rullar små bollar. Ställ dessa kallt i minst 30 min innan du sedan doppar dem i den vattenbadssmälta chokladen.

Sedan svängde jag ihop mitt bästaste recept på Kavring också. Receptet på det hittar ni HÄR!

2 Kommentarer

  1. Vart kommer dina köks stolar ifrån?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *