EMILYSLIV

MIDDAG PÅ UNDER 30 MIN – HET RÄK- & KRÄFTGRYTA

DSC_0021Onsdag och lill-lördag, så skönt att halva veckan redan gått. Häromdagen svängde vi ihop en härlig räk- och kräftgryta med hetta, så gott med värmande grytor såhär under hösten men oftast kräver de så lång tid på spisen men den här slänger du snabbt ihop efter jobbet utan problem. 🙂DSC_0017het räk och kräftgryta

300 g skalade räkor

1 burk avrunna kräftstjärtar

3 röda paprikor

1 purjolök

2 tsk curry

1 msk smör 

2 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

2 förp krossade tomater 

4 dl grädde

2 tsk röd currypaste

1 tsk sambal oelek

salt och peppar

Tärna paprikan och skiva purjolöken, stek de hastigt i en gryta med smör tillsammans med curryn. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök, röd currypaste, sambal oelek samt de krossade tomaterna. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Låt allt puttra på svag värme i ca tio minuter. Dra av grytan från plattan och tillsätt räkorna och kräftorna, låt allt stå och vila en stund så allt blir varmt.

Servera med ris (ett tips är att koka riset med lite gurkmeja så man får den härligt gula färgen) samt en god blandsallad! Voilá!

DSC_0035Idag var vi dock bortbjudna på middag hos mamma/mormor som fyllde år idag så det blev lite firande med middag och paket. Barnen sover och jag har min tid i soffan, varför är jag alltid som mest effektiv på kvällarna.. det är liksom då när jag väl sätter mig ner som jag kommer på massa saker jag vill/behöver göra. 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats