Kom och tänka på att det var så länge sen vi åt matpaj här hemma så idag svängde jag och syrran ihop två olika varianter till middag!En variant med salami, brie, basilika, rödlök, paprika, bladspenat och färska tomater. Den andra blev en vegetarisk variant med soltorkade tomater, chevré, oliver, purjolök, persilja, paprika och bladspenat. Till en pajform så blandade vi 3dl vetemjöl, 125gr rumsvarmt smör och 2 msk kallt vatten och blandade ihop till en deg som vi sedan tryckte ut i formen, nagga med en gaffel och sedan förgrädda i 10 min i 200grader varm ugn. Sedan är det bara att fylla skalet med allt man önskar. Vispa ihop en äggstanning på 3st ägg, 2dl grädde och kryddor och häll allt över pajen. Sedan strödde vi över lite riven ost och gratinerade hela pajen i 30 min i ugnen. Voilá! 🙂 Båda pajerna blev riktigt goda. 😀 Sedan serverade vi med sallad och tsatziki. Pajer är ju perfekt bjudmat på till t.ex. kalasbuffé eller liknande. Kanske göra en tacopaj på resterna från tacofredagen? Bara fantasin sätter gränser. 🙂
Ha en fin lill-lördagkväll!
Åh ser jättegott ut 🙂