EMILYSLIV

MATIGA PAJER!

DSC_0585Kom och tänka på att det var så länge sen vi åt matpaj här hemma så idag svängde jag och syrran ihop två olika varianter till middag!DSC_0571En variant med salami, brie, basilika, rödlök, paprika, bladspenat och färska tomater. Den andra blev en vegetarisk variant med soltorkade tomater, chevré, oliver, purjolök, persilja, paprika och bladspenat.DSC_0601 DSC_0607Till en pajform så blandade vi 3dl vetemjöl, 125gr rumsvarmt smör och 2 msk kallt vatten och blandade ihop till en deg som vi sedan tryckte ut i formen, nagga med en gaffel och sedan förgrädda i 10 min i 200grader varm ugn. Sedan är det bara att fylla skalet med allt man önskar. Vispa ihop en äggstanning på 3st ägg, 2dl grädde och kryddor och häll allt över pajen. Sedan strödde vi över lite riven ost och gratinerade hela pajen i 30 min i ugnen. Voilá! 🙂DSC_0624 DSC_0639Båda pajerna blev riktigt goda. 😀DSC_0655 DSC_0647Sedan serverade vi med sallad och tsatziki. Pajer är ju perfekt bjudmat på till t.ex. kalasbuffé eller liknande. Kanske göra en tacopaj på resterna från tacofredagen? Bara fantasin sätter gränser. 🙂

Ha en fin lill-lördagkväll!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats