Svängde ihop en Phad thai till middag idag och passade på att inviga min nya fina roooosa gryta! 😀
Såhär gör du:
3 st kycklingfileer
300 gr risnudlar
2 st gul lök
3 st vårlökar
Såsen:
1 msk fisksås
1 1/2 msk ostronsås
1 msk soya
3 vitlöksklyftor
3 msk vatten
saften av 1 lime
1- 2 chilifrukter
1 tsk med socker
2 1/2 dl groddar
2 ägg (lättvispade)
Hackade cashewnötter
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Strimla kycklingen. Hetta upp en gryta med olja och fräs kycklingen och löken som du lägger ner efter att du har skivart den i rejäla klyftor – stek på medelstarkvärme, några minuter tills kycklingen fått färg.
Gör såsen : blanda ihop vatten, pressad lime, soya, ostronsås, fisksås, socker, pressad eller tunt skivad vitlök med finhackad chili.
Blanda ner nudlar, hackad vårlök , och groddar och fräs med lite mer olja , rör sedan ner såsen och fräs ett par minuter. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt innan du blandar ner dem , låt fräsa under omrörning tills äggen har stannat till sig.