EMILYSLIV

LÖVBIFFSROULADER I GRÄDDSÅS

DSC_0072Det efterfrågades recept på mina lövbiffsroulader som jag gjorde till middag häromdagen. Som vanligt improviserar jag oftast och tar av det som finns hemma. 😉

Jag tog lövbiff och smetade på ett lager av en cream cheese smaksatt med örter på hela ena sidan, rullade ihop och tröck i en tandpetare, brynte dem runtom i smör i stekpanna.

DSC_0084Sen la jag dem i en ugnsform. Kokade ihop en sås på samma cream cheese, grädde, köttbuljong, salt och peppar och hällde över rouladerna, sen in i ugnen i typ 20-30 min på 200 grader. 🙂 Superenkelt!DSC_0088Eftersom vi drar ner på kolhydraterna nu så gjorde jag en sallad och ”kålrotspommes” till, så gott! Man skär kålrot i stavar, kokar dem i saltat vatten i ca 10 min. Låter rinna av! Sen lägger jag dem på en plåt, på med lite olja, några klickar smör och salt. In i ugnen på 225 grader i ca 30 min. Enkelt och gott! 🙂

Äntligen fredag igen och båda barnen är hemma idag då det är planeringsdag på föris! Får se vad vi hittar på för skoj! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Isan

    ikväll när sambon o jag gick runt i affären och inte visste vad vi skulle äta för mys-fredagsmat så kom jag och tänka på dig och lövbiff men visste inte riktigt vad de va, men googla upp dig då och hitta detta recept(de jag hade i bakhuvud att jag hade läst) och så gjorde jag detta ikväll & halleluja va gott de va!!! Fast vi hade gratäng till och de va jättegott!

  2. Malin

    Gott! Ett tips som vi gör ibland är att använda spaghetti istället för tandpetare, när man sen sen tillagar rouladerna så mjuknar spaghettin 🙂

stats