Som alla säkert vet så var det ju våffeldagen i söndags, men eftersom att vi åkte till Arlanda direkt efter jobbet hann jag inte göra några. Så det fick vi njuta av i veckan istället! 🙂
LCHF-våfflor 6 st
4 ägg
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
50 g smält smör+smör till pensling
2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
Gör så här:
Vispa ihop ägg och vispgrädde. Tillsätt fiberhusk och rör ner smält smör.
Blanda mandelmjöl, bakpulver, salt och vaniljpulver. Rör ner i äggsmeten.
Hetta upp våffeljärnet och pensla det med smält smör. Glöm inte fälla ihop järnet en stund så det blir riktigt varmt efter penslingen.
Använd ca 1/6-del av smeten till varje våffla. Grädda dem gyllene.
Servera med vispad grädde och sockerfri jordgubbssylt. Mums!
Har en massa mumsiga recept på lager här att dela med mig av som jag samlat på mig de dagar jag inte bloggat. De kommer! 🙂