Nu har vi precis avnjutit kvällens dessert, muuuums! Pannacotta med passionsfrukt och hallonsås.
3-4 portioner
4 dl grädde
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk vaniljpulver
ev sötning: Jag använder pyttelite stevia
2 passionsfrukter
2 gelantinblad
Lägg gelantinbladen i kallt vatten i fem minuter. Blanda grädden och vaniljen i en kastrull, låt sjuda i 5 minuter. Ta bort från plattan och smaksätt med sötning, vispa ner yoghurt, gröp ur 2 passionsfrukter och lägg ner gelantinbladen. Häll upp i glas och lägg plastfolie ovanpå, ställ kallt i några timmar!
Värm sedan hallon tillsammans med lite vatten, värm till en jämn sås och mixa sedan. Häll såsen över pannacottan precis innan servering och garnera med några färska hallon!
yummie yummie 🙂
Hur smakar den i relation till vanlig ”icke-LCHF”- pannacotta? Kommer man få avsmak för att den inte är så söt? 🙂
Jag tycker att den var söt, hade ju i lite Stevia och sen blir det ju så att när man vant sig att inte äta socker smakar det mesta som t.ex. vanliga hallon jättesött! 🙂