Header Image

EMILYSLIV

Emily heter jag och är toppbloggare här på Vimedbarn. Här skriver jag om allt som hör mammalivet till. En förkärlek till barnsaker, inredning och kläder. Lever med mina döttrar Noelia 3,5 år och Junielle 2 år, vi bor utanför Stockholm. Älskar DIY, pyssel, bakning och matlagning så det är ett axplock av vad ni kan hitta här hos mig!

LCHF naan-bröd

Publicerad,

Här kommer receptet på naan-bröden som vi hade i fredags på ”indiska-middagen” 🙂

Ingredienser: 6 st
3 ägg
100 g philadelphia (eller hälften philadelphia och västerbottenost)
lite salt
lite bakpulver (jag tog ca. 0,5 tsk)

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Separera äggen. Gulor i en skål och vitor i en annan.
3. Vispa vitorna tillsammans med saltet till ett hårt och fluffigt skum (viktigt). På samma sätt som man gör marränger. Man ska kunna vända på skålen utan att fluffet trillar ur skålen.
4. Vispa gulorna med philadelphiaosten och bakpulvret.
5. Vänd ner vitfluffet i gulorna med en träslev. Försiktigt. Behöver inte vara någon jämn smet. Försök ha kvar fluffet.
6. Klicka ut 6 stycken lika stora ovaler/rundor på bakplåtspapper.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills de ser gyllenbruna ut.

Naan-touchen:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Ta en (eller flera) av de färdiggräddade Oopsiesarna och smörj med smält smör och gnid in pressad vitlök och klipp över lite koriander.
3. In i ugnen och låt grädda ca 2-4 minuter tills det ser gott ut. Luktar gott gör det också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *