EMILYSLIV

LCHF matpaj & effektiv dag

God kväll! Här har dagen sprungit i ett. Började morgonen med att träna, först zumba och sedan lite andra övningar, tog en dusch, åkte till affären och fyllde upp kylskåpet, lagade en helt fantastisk paj till lunch, pluggade en hel del och nu kom jag precis hem efter ett pass på jobbet. 🙂

Pajdeg

3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 g smör
1 ägg

Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.

Grädda skalet i 200 g i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och sänk ugnen till 175 grader.

Fyll pajskalet med en blandning av det du önskar. Jag hade salami, fetaost, basilika, vitlök, oliver, paprika, rödlök och soltorkade tomater. Toppa med lite riven ost.

Äggstanning
4 ägg
2 dl vispgrädde
salt, peppar

Häll sedan över äggstanningen och grädda i 40 min.

Servera med en fräsch grönsallad och en klick vitlökscremé, NOM NOM!

Nu ska jag skriva en shoppinglista över alla skolgrejer jag behöver köpa imorgon samtidigt som jag har landat i soffan framför tv:n. Tisdagsmys! 😉

Recept lånat från: 56 kilo

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats