EMILYSLIV

LCHF lax/pepparrotsgratäng

Hallå där ute! Har precis kommit hem från jobbet och har nu landat i soffan. Har varit riktigt duktig idag, började dagen med en powerwalk (som jag skrev tidigare), betade av lite skolarbete, cyklade 1,5 mil, lagade en riktigt god laxgratäng som blir matlådor nu när det ska jobbas några dagar här och avslutade nu med ett pass på jobbet! 🙂

Receptet till denna goda rätt hittade jag på bloggen 56kilo, där jag även hittade receptet till muffinsen som dyker upp snart. Där inne hittar man alltid en massa gottigheter! 🙂

4 portioner

4 laxfiléer
2 dl vispgrädde
1 ask (125 gr) cantadou pepparrot
1 äggula
salt, peppar
skalade räkor
romantica tomater (eller körsbärsltomater)

Sätt ugnen på 200 grader, smörj en form och lägg ner laxfiléerna. Vispa ihop grädde, färskosot och äggula och smaka av med salt och peppar. Skär tomaterna i klyftor och fördela ovanpå fisken. Låt gå 20 minuter i ugnen, ta ut och toppa med räkor!

Till det gjorde jag blomkålsmos smaksatt med parmesan, mums!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats